Olasz gyártású, tömörfából készült, minőségi bútorok, antik jellegű, klasszikus és modern kivitelben.
Közvetlenül olasz kézműves cég által készített asztali, fali és állólámpák muranoi üveg díszítéssel széles választékban

Világításkultúra a kezdetektől2017.11.06.

 


Tűzzel játszani


Vagy inkább ismerkedni. Az őskorra nyúlik vissza a tűzzel való ismerkedés időszaka. Az ősember a  tüzet a kezdetekben az állatok elijesztésére használta, amellett, hogy észrevette: a tűz meleget is ad, és persze fényt is hoz a számára.

Kr. e. 640-ben jöttek rá elődeink, hogyan kell tüzet gyújtani, Kr.e. 400körül pedig már az első olajmécsesek is megjelentek. Kr.e. 100körül  fáklyák is. A későbbi évszázadokban a tudósok rengeteg felfedezést tettek, rájöttek, hogy a világításhoz éghető anyag és oxigén kell, rájöttek hogyan állítható elő foszfor.
 

A fejlődés útjánAz 1800-as évek elején nagy fejlődés indult el, ami persze az ipari forradalomnak is köszönhető volt. Az úgynevezett Davy lámpa volt egy nagyobb mérföldkő a világítás történetében, amely a biztonsági lámpa elődének is számít. Alapvetően pedig a szénbányákban történő biztonságosabb világítás kifejlesztésére találta fel Davy ezt a megoldást.

Az 1800-as évekre az elektromos áramot is feltalálták, amely ugrásszerűen változtatott meg mindent. 
Az 1913-ban feltalált wolframszál az, ami pedig tartóssá teszi az izzólámpát. 1936-ban bemutatják a kripton égőt, amely jellegzetes gombaformájáról ismerős mindannyiunknak.

1958-ban a xenon lámpák is megjelentek,  2010-re pedig az energiatakarékos izzók kezdtek teret hódítani maguknak. Nagy szerepe van a világítás történetében egy magyar tudósnak, Irinyi Jánosnak is, akinek a nevéhez a zajtalan, robbanásmentes gyufa feltalálását köthetjük. 

 

A technika adott, jöhet a dizájn

Korunk nagy feladata, az energiatakarékosság, a világításban is nagy szerepet kap. Rengeteg féle energiatakarékos izzót találunk a piacon, de ezen túlmenően a legfontosabb motívum: a dizájn. Értelemszerűen ma már nem az a fontos, hogy hogyan világítsunk, hanem az, hogy milyen többletértéket ad nekünk az a világítótest, amivel világítunk.

 

Olasz lámpakultúra


kattintson a képre


Az olaszokra jellemző elegáns és stílusteremtő motívumok a lámpakutlúrájukban is visszaköszön. A színek és formák harmóniája, a textíliák és díszítőelemek, különlegessé teszik az olasz lámpákat. Lámpáink nagymértékben járulnak hozzá pozitív otthonérzetünkhöz, kényelmünkhöz, és esztétikai élményünkhöz is. Ahogyan pedig a lakásberendezés, az otthonteremtés eszközei is hatalmas fejlődésen mentek keresztül, így fejlődött a világításkultúránk is.
 

Az egyszerűtől az extravagánsig


kattintson a képre


A különféle helyiségek megvilágításához különféle lámpákra van szükség, ezt mi is tudjuk, hiszen kitapasztaltuk már vevőink igényeit. Pontosan ezért, bemutatótermünkben széles választékban kínálunk asztali, fali, állólámpákat és csillárokat. A termékek egy olasz kézműves család munkái, muránói üveggel, kristállyal, illetve fával díszítettek. A drága textilekkel, kézi csipkékkel vagy apró gyöngyökkel dekorált lámpaernyők teszik különösen széppé a lámpákat, melyek tökéletesen harmonizálnak az általunk árusított bútorokkal.


Az olasz bútornak olasz lelke is van!

2017-10-02

Ahonnan a minőség érkezik- Gyártónk az Arte Brotto

2017-10-09

Kövess minket Facebookon!

Copyright © - Minden jog fenntartva - 2017-2019 Pannonfa Kft.