Olasz gyártású, tömörfából készült, minőségi bútorok, antik jellegű, klasszikus és modern kivitelben.
Közvetlenül olasz kézműves cég által készített asztali, fali és állólámpák muranoi üveg díszítéssel széles választékban

Szőnyegeink tisztítása2018.11.30.

 

 

A porszívó nem a szőnyeg ellensége

 

 

Ellentétben a közhiedelemmel, szőnyegünk hosszabb életű és szebb lesz a rendszeres porszívózástól. Az emberek egy bizonyos hányada nem használ porszívót, mert úgy gondolja, hogy az kárt tesz szőnyegében. Bár a nem megfelelő porszvózás tényleg árthat a szőnyegnek, mégis, alapos tisztítást csak ezzel érhetünk el. A porszívózás ugyanis megakadályozza a szennyeződések beivódását a szőnyeg belsőbb rétegeibe. Mind a szintetikus, mind a gyapjú szőnyegeket célszerű szálirányban porszívózni, mivel így nem károsodik a szőnyeg legfelső rétege.

 

Fizikai behatások csökkentése
 

 

Óvjuk a szőnyeget az erős napfénytől és a durva fizikai hatásoktól. A bútortologatás, a kíméletlen porolás és kézi súrolás, károsíthatják a szőnyeget. A szőnyeget ne helyezzük napi használatban levő, nyíló ajtó alá, hiszen kifakulhat a folyamatos nyitogatástól. Ha bútorokat helyezünk a szőnyegre, időnként távolítsuk el a bútorokat, mozgassuk át a szőnyeget, hogy ne legyenek maradandó bútor-nyomódások rajta.


tipp: Szőnyeg vizes tisztításához mindig langyos vagy meleg vizet használjunk, hiszen a hideg vízben nem oldódik fel megfelelően a mosószer. Fontos, hogy semmilyen esetben se dörzsöljük a szőnyegen található foltokat, hiszen ezzel csak azt érjük el, hogy az adott helyen megfakul és kirojtosodik az anyag.

 

Gyorsan, szappannal!
 

 

Foltokkal szennyezett szőnyegek esetén alapvető szabály, hogy gyorsan kell cselekedni, ne hagyjuk, hogy a folt beszáradjon az anyagba. Itassuk fel a kiömlött folyadékot egy tiszta, fehér ruhával vagy papírtörlővel. Soha ne dörzsöljük, mert ez tovább növeli a folt nagyságát és kiterjedését. Körkörös mozdulatokkal kezdjük el finoman eltávolítani a foltot, és mire észbe kapunk a foltnak már hűlt helye marad. Kizárólag csak szőnyegtisztításhoz ajánlott tisztítószert  alkalmazzunk, semmilyen más vegyszert ne kenjünk a szőnyegünkre. Ha nincs kifejezetten szőnyeghez használható mosószerünk, akkor alkalmazzuk a legegyszerűbb megoldást, a sima egyszerű szappant.

 

tipp: Miután beszereztük a szőnyegtisztító szert, keressünk egy kisebb felületet a szőnyegen, és próbáljuk ki rajta. Csak azután vigyük fel a vegyszert a szőnyeg egész felületére, miután megbizonyosodtunk róla, hogy az nem tesz kárt az anyagban.

Az olasz bútornak olasz lelke is van!

2017-10-02

Ahonnan a minőség érkezik- Gyártónk az Arte Brotto

2017-10-09

Kövess minket Facebookon!

Copyright © - Minden jog fenntartva - 2017-2019 Pannonfa Kft.