Olasz gyártású, tömörfából készült, minőségi bútorok, antik jellegű, klasszikus és modern kivitelben.
Közvetlenül olasz kézműves cég által készített asztali, fali és állólámpák muranoi üveg díszítéssel széles választékban

Parketta ápolás mesterfokon2018.05.23.

 

 

Bátran kijelenthetjük, hogy hazánkban az egyik legkedveltebb padlóburkolat, a parketta. Szemben például a járólapos burkolással, a parketta otthonos környezetet teremt, kellemes hőérzetet nyújt, és kényelmesebb is  használói számára. Mindemelett viszont érdemes kellő figyelmet szentelni a megfelelő ápolására, mert ugyan nagyon kedvelt padlófelület, rendkívül sérülékeny is.

 

                                                    Foglie d'Oro - Frammenti - Ca'Sette Soft

 

 

 

Megfelelő tisztíás és tisztítószer

Éveket növelhetünk parkettánk élettartamán akkor, ha körültekintőek vagyunk a tisztítási módszerekkel kapcsolatban. Ön tudja milyen fából készült parkettája? Ha nem, akkor érdemes utánajárnia. Vannak ugyanis speciális tisztítószerek, amelyek kifejezetten egyes faburkolatok tisztítására szolgálnak. Tartalmaznak minden alkotóelemet és összetevőt, amelyek az adott fafajta ápolásához a legjobbak.
 

                                                      Foglie d'Oro - Frammenti- Ca'cenere

 

 

 

Óvatosan a nedves tisztítással

Ne gondoljuk, hogy fényes/lakkozott felületeinket, mint például a parkettánkat, úgy óvhatjuk meg, ha minél többet csuszoráljuk, mossuk őket. Jobb ha tudjuk, hogy pontosan az ellenkezőjét váltjuk ki a gyakori nedves tisztítással: hamar elmattulhat és megkophat a fénye az óvni kívánt felületnek. Bármilyen meglepő is számunkra, lakkozott  keményfa parkettánkat elég havonta egyszer átmosni vizes tisztítással! A víz ugyanis a legapróbb felületi repedésekbe, sérülésekbe is behatolhat, és ha sokszor tesszük ki ennek a fát, előbb-utóbb látszódni fognak a felületi sérülések.

 

tipp: Amikor vizes tisztítást végzünk, figyeljünk rá, hogy a víz ne legyen túl meleg, a langyos víz a legideálisabb! Figyeljünk a víz és a mosószer megfelelő arányaira is. Inkább a víz legyen több, mint sok mosószer kevés vízben!

 

Száraz tisztítás előnyben

 

                                                         Foglie d'Oro - Petali - Ca'Vidor

 

 

 

Mivel nem ajánlott a gyakori nedves tisztítás, ezért a parkettaápolást inkább porszívózással, száraz feltörléssel ajánlott végezni. Porszívózásnál figyeljünk, hogy ne karcoljuk meg a porszívófejjel a parkettát. Ellenőrizzük a porszívó körkeféit, hiszen a kemény, durva anyagú körkefék megsérthetik az anyagot, mikrorepedéseket okozva a felületen. Ezekbe a repedésekbe aztán könnyebben behatol a kosz, a por, így megint csak könnyebben amoritzálódik az anyag.

 

 

 

 

Az olasz bútornak olasz lelke is van!

2017-10-02

Ahonnan a minőség érkezik- Gyártónk az Arte Brotto

2017-10-09

Kövess minket Facebookon!

Copyright © - Minden jog fenntartva - 2017-2019 Pannonfa Kft.