Olasz gyártású, tömörfából készült, minőségi bútorok, antik jellegű, klasszikus és modern kivitelben.
Közvetlenül olasz kézműves cég által készített asztali, fali és állólámpák muranoi üveg díszítéssel széles választékban

Mitől különlegesek az olaszok?2018.11.16.

 

 

Ha az "olasz stílus" kifejezést halljuk vagy olvassuk, a többségünk valami igazán exkluzívra, különlegesre gondol, nem véletlenül. Az olasz nemzet ugyanis teljes mértékben úttörőnek számít a stílusteremtésben. Ha közelebbről megnézzük, az olaszok élvonalban vannak a ruhatervezésben, kozmetika-iparban, gasztronómiában, és természetesen a bútorgyártásban, lakberendezésben is. De mi is ennek az oka?

 

1. Az olaszok igenis tudnak dolgozni - de nem is akárhogy!

 

Bár az embereknek az olasz nemzettel kapcsolatban a szieszta, a sokáig alvás, pihenés és finom ételek jutnak eszükbe, nem kizárólag ezek jellemzőek rájuk.  Valójában az olaszok precízen és pontosan képesek dolgozni, kiváltképp igaz ez, ha valami új megteremtéséről,  alkotásról van szó. Lelkesen vágnak bele terveik megvalósításába a munka során, és nem félnek az újtól.

 

 

2. Kitörnek a hagyományos keretekből

 

Az olaszok kiemelkedőek a divatipar és a bútoripar területén is, köszönhetően kísérletező szemléletüknek és bátorságuknak. Szeretnek mindig valami újat létrehozni, nem követik a bevált mintákat, hanem megtörik azokat. Alkotó törekvésük sok esetben művészi hajlammal párosul, így születnek formabontó, különleges olasz termékek. Ötvözni különböző stílusokat, formákat és anyagokat, mindig valami újat felmutatni a világ számára: ez az olasz szemlélet. Ha belegondolunk, számos olyan világhírű olasz tervező-kivitelező-alkotó van, akik forradalmasították a maguk iparágát: gondoljunk csak Coco Chanel-re, a Dolce and Gabbana alapítóira, Domenico Dolce-ra, és Stefano Gabbana-ra, a Furlanetto családra a Furla kapcsán, vagy épp a szintén világhírű Guccio Gucci-ra.

 

3. Mindent megtesznek a tökéletes eredményért

Az olasz bútorkészítők is tudják, hogy az átlagon felüli minőségnek bizony ára van, mind a felhasznált anyagok, mind a befektetett munka tekintetében. Nem sajnálják a pénzt a gyártás során, nem spórolják meg a munkát és energiát az elkészítésnél. A pontos precíz tervezés, a kézi kivitelezés az, amit meg kell fizetni az olasz prémium bútorok megvételekor. Hála a körültekintő munkafolyamatoknak, az olasz  bútorok több évig képesek megőrizni kitűnő állapotukat, így a rájuk szánt anyagi befektetés hamar megtérül.

 

 

Az olasz bútornak olasz lelke is van!

2017-10-02

Ahonnan a minőség érkezik- Gyártónk az Arte Brotto

2017-10-09

Kövess minket Facebookon!

Copyright © - Minden jog fenntartva - 2017-2019 Pannonfa Kft.